رانندگان آژانس یکی از اقشار زحمتکش جامعه هستند. با تلاش و کوشش در پی کسب حقوقی حلال، خیابانها را طی میکنند. خیلی از افراد به این شغل علاقه زیادی دارند و دوست دارند درباره استخدام شدن به عنوان راننده آژانس بیشتر بدانند.
اطلاعات زیادی درباره راننده های آژانس وجود دارد که برای آشنایی با شغل راننده آژانس میتوان به آنها اشاره کرد. راننده آژانس بودن، روحیه خاص خودش را میطلبد، درآمد خاص خودش را دارد، زمان کاری خودش را دارد و خیلی چیزهای دیگر. اگر میخواهید به طور کامل با شغل راننده آژانس آشنا شوید با ما همراه باشید.
ما در این مقاله قصد داریم ابتدا به معرفی راننده آژانس بپردازیم، سپس درباره شرایط استخدام، سرمایه کاری، مزایای شغل، بیمه و سایر موارد مربوط به شغل راننده آژانس صحبت کنیم. اگر شما از آن افرادی هستید که به آشنایی با شغلهای مختلف مخصوصا شغل راننده آژانس علاقمندید، تا انتهای متن ما را همراهی کنید.
بهتر است قبل از آشنایی با شغل راننده آژانس با محیط کاری رانندگان آژانس آشنا شویم. همانطور که میدانید محیط کار افراد تاثیر بسیار زیادی در رضایت آنها ایفا میکند. محیط شغلی راننده آژانس، آژانس مسافربری است.
آژانس میتواند یک اداره شخصی کوچک یا بزرگ باشد آژانسها معمولا اسباب رفت و آمد افراد یک منطقه را پوشش میدهند. یعنی زمینهای فراهم میکنند که افراد یک محدوده بدون نگرانی و زحمتی از خدمات یک راننده شخصی برخوردار شوند. از این رو رفت و آمد افراد با خدمات آژانس مسافربری تامین میشود. آژانس یا آژانس مسافربری با توجه به وسعتی که دارد، ممکن است تعداد معدود یا تعداد زیادی راننده آژانس را در خود جای داده باشد. علاوه بر راننده آژانس، افراد دیگری نیز در این آژانس به فعالیت مشغولند. از دیگر کارکنان یک آژانس مسافربری میتوان به مدیریت، اپراتور و فردی که خدمات نظافت و پذیرایی را برعهده دارد اشاره کرد.
البته محیط کاری شغل راننده آژانس تنها به آژانس مسافربری محدود نمیشود. محیط کاری راننده آژانس خودروی اوست. افرادی که در طول کار با آنها برخورد دارد، افراد ثابتی نیستند.
راننده آژانس فردی است که با استخدام در یک آژانس آژانسرانی خدمات رفتوآمد بین شهری یا بیرون شهری افراد یک منطقه را فراهم میکند. کسی که شغل راننده آژانس را برای خود انتخاب میکند، مسئولیتهایی را برعهده میگیرد و با توجه به قوانین خاصی با خودروی شخصی خود مشغول به کار میشود. راننده آژانس میتواند این شغل را به عنوان کار تماموقت یا کار نیمهوقت انتخاب کند. از این کسی که راننده آژانس است، ممکن است شغل دیگری نیز داشته باشد.
امکانی ماننده انتخاب شغل راننده آژانس به صورت نیمه وقت باعث شده تا خیلی از افراد فکر کنند، انتخاب این شغل بدون هیچ محدودیتی و برای هر کسی امکانپذیر است. اما این طور نیست. راننده آژانس فردی است که با داشتن شرایط خاصی موفق، صلاحیت این شغل را داشته. در ادامه درباره شرایط استخدام شغل راننده آژانس بیشتر صحبت میکنیم.
ساعات کاری راننده آژانس ساعات کاری مشخصی نیست. همانطور که گفتیم آژانس آژانسرانی یک محیط کاری خصوصی است. از این رو ساعات کاری افراد در آژانس آژانسرانی با توافق بین راننده آژانس و مدیریت آژانس صورت مشخص میشود.
از این رو نمی توان ساعت کاری خاصی برای این شغل بیان کرد.
در قسمت قبل توضیح دادیم که شغل راننده آژانس، ساعت کاری مشخصی ندارد. از این رو درآمد حاصل از این شغل کاملا متغیر است و وابسته به ساعات کاری کم یا زیاد، کاهش یا افزایش پیدا خواهد کرد. نرخ کرایه برای هر سرویس رفت و آمد با توجه به قیمت تاییدشده اتحادیه آژانسرانی تایین میشود. حق راننده آژانس از کرایه دریافتی، به صورت درصدی محاسبه میشود. درصدی از کرایههای دریافتی متعلق به آژانس آژانسرانی است. در برخی آژانسها نیز به راننده آژانس حقوق ماهانه پرداخت میشود.
به عبارت دیگر، درآمد شغل راننده آژانس متناسب با ساعات کاری او تعیین خواهد شد. درآمد یک راننده ممکن است در یک ماه کمتر یا بیشتر از ماه کاری آینده باشد.
کسی که تصمیم دارد شغل راننده آژانس را انتخاب کند، باید توانایی ها و اخلاقیاتی در خود داشته باشد. داشتن همین توانایی ها و اخلاقیات است که فرد را در این شغل موفق یا ناموفق میکند. اگر یک راننده ویژگی های خوب مناسب این شغل را داشته باشد، یک راننده آژانس خوب شناخته میشود. این عبارتاند از:
وقتی کسی این ویژگی ها و توانایی ها را در خود احساس کرد میتواند در این شغل موفق شود. یک راننده آژانس با خصوصیات بالا، محبوب همه است و برای همه مورد اعتماد واقع میشود.
استخدام برای شغل راننده آژانس شرایط خاصی دارد. کسی که میخواهد به عنوان راننده آژانس کار کند، اگر هر یک از شرایط زیر را نداشته باشد، رد صلاحیت خواهد شد. راننده آژانس برای تشکیل پرونده باید از شرایط زیر برخوردار باشد:
شرایط بالا از جمله شرایطی هستند که برای ورود به شغل راننده آژانس بررسی میشوند.
برای هر کاری یک سرمایه مورد نیاز است. خیلی از وقت ها توانایی کاری را در خود میبینیم، اما نمی توانیم آن را شروع کنیم. چرا که سرمایه مناسبی برای شروع به کار نداریم. حتما برای شما هم سوال شده که برای شغل راننده آژانس باید چه میزان سرمایه داشته باشید. راننده آژانس بودن نیاز به یک سرمایه کلی دارد. آن هم سرمایه خرید خودرو است. شما باید توانایی مالی برای خرید خودرو داشته باشید. اگر خودروی شخصی ای دارید که بیمه و معاینه فنی دارد، نگران چیزی نباشید. شرایط دیگر خود را برای شغل راننده آژانس بسنجید. در صورت عدم هیچگونه نقص شرایط، میتوانید دست به کار شوید.
هر شغلی برای افراد مشغول در آن حرفه مزایا و معایبی دارد. هر شغلی سختیهای خاص خود را دارد. از طرف دیگر ممکن است سختیهای دیگر مشاغل را نداشته باشد. هیچ شغلی به طور مطلق کامل یا ناقص نیست. شغل راننده آژانس در کنار سختی های کاری ای که دارد، از مزایای قابل توجهی برخوردار است:
هر چه توانایی های لازم برای شغل راننده آژانس در فرد شاغل به این کار بیشتر باشد، رضایت کاری بالاتر میرود. به طور کلی هر فردی باید با توجه به شخصیت و خصوصیات رفتاری خود وارد یک شغل بشود. ورود به شغل راننده آژانس نیز از این موضوع مستثنی نیست.
البته شغل راننده آژانس جزو مشاغل پردرآمد محسوب نمیشود. از این رو برخی از افرادی که در این شغل مشغول به کارند، از میزان درآمد خود رضایت کافی ندارند. میزان درآمد این شغل در شهرها و محله های مختلف، متفاوت است. از این رو وقتی از رانندگان آژانس درباره میزان رضایت آنها از درآمدشان سوال شود، جواب های متفاوتی دریافت میشود.
از طرف دیگر اگر ساعات کاری پشت اتومبیل زیاد باشد، به سیستم بدنی فرد ضربه خواهد خورد. کسی که شغل راننده آژانس را انتخاب میکند باید با اصول نشستن و کار آشنا باشد تا به بدن خود ضربه نزند. افرادی که این موارد را رعایت نمیکنند، دچار مشکلات کمر درد یا دست درد میشوند و ممکن است نسبت به شغل خود احساس نارضایتی داشته باشند.
راننده با توجه به آژانسی که در آنجا کار میکند، ممکن است از مزایای بیمه برخوردار شود. مدیریت آژانس میتواند طبق قوانین رانندگان خود را بیمه کند. قبل از شروع به کار باید درباره بیمه شغل راننده آژانس صحبت شود و توافقات صورت بگیرد.
رفتوآمد چیزی نیست که در آینده کمتر شود. گرچه وجود وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و مترو، میزان رفت و آمد با آژانس را کمتر میکند. با این حال خیلی از افراد دوست دارند رفت و آمد خود را به صورت مستقیم انجام دهند. از طرف دیگر ممکن است سیستم کاری رانندگان آژانس کمی با تغییر رو به رو شود و تحت تاثیر تکنولوژی و اینترنت قرار بگیرد. اما مهم این است که کار برای یک شغل راننده آژانس همیشه وجود دارد و رانندگان نباید نگرانی ای از بابت کار رانندگی بین شهری به دل راه دهند.
شغل راننده آژانس یک شغل سخت و در عین حال آسان است. اگر شما توانایی ها و شرایط لازم برای این شغل را داشته باشید، میتوان گفت با شغل راحتی روبرو خواهید شد. در صورتی که توانایی و استعداد این کار را ندارید، یک شغل سخت و خستهکننده در انتظار شما است.
میزان درآمد شغل راننده آژانس با توجه با شیفت کاری و ساعت کاری او معین میشود. ممکن است درآمد شما به صورت ماهانه یا درصدی باشد و این قضیه به محل کار شما بستگی دارد.
دنیا جایی است که به وسیله ما ساخته میشود. نمیتوان از دنیا گله کرد. اگر هر کسی با شناخت و آگاهی کامل نسبت به شغل انتخابی وارد آن شغل شود، کارها درست تر پیش میرود. شغل راننده آژانس نیز یک شغل مهم و تاثیرگذار در جامعه به حساب میآید که نباید تاثیر آن روی دنیا را نادیده گرفت. بیایید دنیای بهتری برای خود و اطرافیان خود بسازیم.